Zakaj vsi govorijo o pridigarju Michaela Curryja na kraljevi poroki

Najboljši Michael Michael Bruce Curry, dobro, večina, medtem ko je svojo kraljevsko poroko prenašal. 

Predsedujoči škof Episkopske cerkve je odletel iz Buffala, da bi govoril množice, zbrane v cerkvi Sv. Jurija na gradu Windsor, v soboto zjutraj, med katerimi so bili David in Victoria Beckham, George in Amal Clooney, Meghan Markle’s Suits co-stars, Elton John (v roza sončna očala) in, seveda, vojvoda in vojvodinja iz Cambridgea, pa tudi sama kraljica Anglije, Elizabeta II. 

Cerkev je bila najbolj odvečna stvar, saj je Curry govoril ne samo o biblijskih verzijah in tradiciji, ampak tudi o vplivu sodobnih ugodnosti, kot so Facebook, Twitter in druge platforme socialnih medijev, ki nas povezujejo. Navedel je tudi dr. Martin Luther King (“Moramo odkriti moč ljubezni, odkupne moči ljubezni. In ko to storimo, bomo o tem starem svetu naredili nov svet”) in govoril o suženjstvu v ameriškem Antebellumu Jug. 

Curry je prav tako obravnaval revščino, ki je bila po kraljevi poroki tema, ki je plavala okoli sebe, ker so mučitelji obžalovali, da je brezskrbno prebivalstvo Windsorja dobilo čevelj na podlagi postopka. 

Kmalu je postal zvezda Cvrkutati, uporabniki pa hvalijo svojo često ponovljeno najljubšo linijo: “Ljubezen je pot!” Curryjev energični slog je bil tudi osvežilni vzpon navdušenja za tiste, ki so gledali v urah jutranjih urah po Atlantiku v ZDA. Mnogi na socialnih medijih so bili tudi nagnjeni k videnju reakcij kraljeve družine (ki je, če sem odkrit, še posebej pomemben), saj je dal svoje bolj provokativne točke. 

Njegovemu pridiganju je sledila duševna različica zadetka Ben E. Kinga iz leta 1961, “Stand By Me”, ki jo je pela evangeljski zbor. Pesem ima tudi politični pomen, saj se je med gibanjem za državljanske pravice uporabljal kot vzvratni klic solidarnosti, v skladu s Čas

Naomi Campbell je tudi pisal: “BISHOP MICHAEL CURRY DIVING ME LIFE.”

Njegov govor je bil morda kratek glede na preostanek slovesnosti v soboto zjutraj, vendar je Curry zagotovo ukradel predstavo.