Zgodba o ljubezni: kako sem prišel do ljubezni moje barve po desetletjih strmoglavljenja

V zadnjih nekaj letih sem z mojimi lasmi sodeloval v dolgoročnem povprečnem odnosu. Všeč mi je nekaj dni, zanemarjam ga večino dni in zagotovo nikoli ni bila ljubezen na prvi pogled.

To je, dokler nisem posvetil nekaj resnega časa, da ga popravim od korena do konice. Pomembno je opozoriti, da so moji lasje bolj Katie Holmes-brown od Karlie Kloss-blonde, tako da poskušam doseči, da popolna blazina brez blond je preprosto brez piknika. Že desetletja sem umiral, a tudi kot nekdo, ki je preživel leta, ki delajo v lepotilni industriji, nikoli nisem mogel izpopolniti to perfektno otroško blondo. Veste o tipu, o kateri govorim: blondinka, toda ne platina, z globino barvanja, ki se zdi daleč od trdne bele, in nima namigovanja o medenini. Do letošnjega leta sem mislil, da moje naravno rjave lase Holmes preprosto ne morejo postati Kloss blondinka, vendar sem se motil. Ohhh, sem se motil.

S čisto močjo usode so me predstavili, da bi obvladali koloriste Johnnyja Ramireza, soustanovitelja salona Ramirez-Tran v Los Angelesu.

Slišal sem odlične kritike (navsezadnje so obarvali vodje Jessica Albe, Gwyneth Paltrow in Victoria Beckham) in tudi jaz sem slišal, da to definitivno ni sestanek z wham-bam-thank-you-mama quickie. “Načrtujte, da boste tu bili približno 8 ur za prvo sestanek,” je rekel receptor na telefonu, kot sem poklical, da potrdim svoje imenovanje to poletje. Hmm. Potrjeni sodelavci. “V svojem urniku zagotovo morate blokirati velik del časa.” Zato bom moral prinesti več revij, brez težav, prav?

Prihajal sem ob 6.30 uro v soboto zjutraj, vroče vroče Starbucks v roki, želel preoblikovati svojo barvo. Odšel sem ob 14.30 z otroškimi plavalnimi vrhunci in resnimi ponori za lakoto (nikoli ne gremo v barvno preobrazbo z prigrizki. Izkušena lekcija).

Čeprav nisem mogel verjeti, da sem potreboval celoten delovni dan, da bi dosegel, kar sem v dveh urah dosegel, sem bil zasvojen. Takoj. To je bilo pred enim letom tega meseca, in še vedno imam to ljubezensko ljubezensko občutek za Ramireza in njegovih otroških luči za banane. Torej, zakaj sem kot zavezujoči phobob zasvojen in večno posvečen sedenju v salonu vsak dan vsakih 8-12 tednov?

POVEZANE: Najbolj vroči trendi barve las leta 2016

V nadaljevanju poglej korak za korakom, kaj se je zgodilo v okviru mojega prvega sestanka in zakaj je vredno vsake minute:

6:30: Pridi v salon, venti soy latte v roki. Jaz sem. Pumped. “Med banansko lupino in otroško blondko”, Ramirez pravi tiho, ekipi pametnih barvnih svetovalcev, ki brenčijo po salonu, po nekaj časa, ko sem ugotovila, kaj točno želim doseči. “Hočem, da ima to otroško blond pop.” Po posvetovanju se je delo začelo.

7.00: Označevanje se začne. Prvič, Ramirez in njegova ekipa so šli na delo po vsej svoji glavi, poudarjam od korena do konice, nato pustili barvo, nastavljeno pod sušilnim.

8.30: Pod loncem šampona me sperejo. Eureka, že moram narediti! Oh veselo dan.

9:00 zjutraj: Lažni alarm. Sušen sem s sušilcem za lase, vendar samo na sprednji strani. Hmm, ne smem storiti.

9.15 uri: Začetek kroga dveh poudarjanj. Tokrat se Ramirez osredotoča na barvanje, ki razbije korenine in osveži spodnji konec, nadaljuje pa tudi na cilj, da mi daje to lepo plavolasko blond pop.

10:30: Nazaj na šamponsko posodo za drugo pranje. Tokrat sem zagotovo končal, zato si predstavljam.

10:50: Ponovno pogrešam. Spravljen sem na drug stol, da se ponovno posuši, toda medtem ko sem tako navdušen nad tem novim brezmadežnim življenjem, se mi skoraj zdi, kot da sem pravkar prišel.  

11:10: Tretji krog se začne. Na tej točki folije, ki jih dodajajo, izgledajo moja glava v vesolju, in začnem se spraševati o svoji logiki. “Prihajamo tam, visimo tam”, pravi asistent, s čudovitim nasmehom na obrazu. Takoj sem se zavedel, da imam srečo, da sem celo na prvem mestu, in se vrnem osredotočiti na Ramirezovo spletno stran Instagram, saj je polna barve #inspo.

12:00: Umrla sem, in začenjam panika, da nisem prinesla prigrizkov. Resna opomba za prihodnost.

12.15: V skledo za šampone sem zadnjič, za kar se mudim, vendar o tem še nisem prepričan. Ampak potem se zavedam, da uporabljajo toner, in poudarjen del mora biti konec.

12.45: Toner se izklopi in po resni prijetni masažni masi in popolni vadbi moje celotne glave se uporablja globinsko kondicioniranje, in se družim malo dlje.

13:15: Lasje so očarane in sem pripravljen na frizuro. Ampak najprej, rabim popoln udarec. Sedim na stolu Buddyja Porterja in stopim v stanje popolne sprostitve, ko vžge topel zrak nad mojimi prameni. Z dlako povsem suh, se začne odpraševati stran od mojih ključavnic, kot so Edward Scissorhands, odrezati čim manj (na mojo zahtevo) poškodovanih pramenov, medtem ko še vedno uspevajo videti, kot da nisem samo zadušil moje pramene za 7 ur z barvilom . In delal je kot čar.

“Ti si eden od sreče,” pravi Porter, ko me obvesti, da sem skoraj končal. “Odhajate od tukaj zgodaj. Srečni? Sem bil tukaj od pred sončnim vzhodom. Ampak ugrizem ustnico in gledam, ko posuši moje pramene, kar mi daje prvi pogled na mojo novo barvo.

14:30: Ko Porter zaključi in zgrabi železno železo, da bi vsako vrvico zavrtel v popolno popolnost, pogledam na moj novi, ki je živel v barvi las, zaradi katerega je Ramirez postal mednarodni občutek, ko gre za potrditev končnega rezultata. “Dobro je,” pravi. Dobro? Odlično je. To je epska. To je popolnost nad glavo. To se nisem počutil, ker je moj visoki šolski fant v času višjega umetniškega razreda zbral srebrni prstan iz kovine.

Devet Hour Highlights - Kim Peiffer - embed
Vljudnost

To je bilo pred enim letom (moj prvi sestanek z Johnnyjem, to je, ne od mojega srednješolskega fanta), in še vedno imam občutke novonastalega do moje barve. To je blondinka, s katero sem poskušal doseči celotno plesalko za življenje in dojenčke, brez ključavnic, ki me hočejo preiti skozi ulice z rokami v zraku in pevati Taylor Swift. In zdaj, ko že imam bazo brez medenina, ne traja tako dolgo na vsakem sestanku. 

Torej, v čast Valentinovega dneva, izražam svojo ljubezen do moje nove plavuše. Ker po skoraj dveh desetletjih umiranja sem se končno zaljubil v to. Seveda, to ni lahka vožnja in potrebuje zavzetost, vendar je tako, da veste, da je to prava ljubezen.