Kako izbrati pravega načrtovalca poroke

“Izbira poročnega načrtovalca je velik korak v smeri brezposelnega in uspešnega poročnega dne,” pravi Maureen FitzGibbon, višja oblikovalka pri agenciji za načrtovanje dogodkov Kate & Company. “Ne pozabite, da boste s to osebo ali ekipo preživeli veliko časa.”

To je verjetno številka ena, ki bi jo morali vedno imeti v ozadju vašega uma, medtem ko opravljate anketiranje načrtovalcev – sem prijeten, da bom v naslednjih šestih mesecih pogovarjal s to osebo vsak dan?

Vaš poročni načrtovalec bo tam tik ob tebi, ko se boste borili s svojim S.O. o proračunu, on ali ona bo tam, ko družinski član vrže velik izliv nad tabelo, ali ko, nenadoma, dobite hladne noge in začnete dvomiti o vsakem življenju odločitev. Zato je izredno pomembno, da si lahko v vsakem od teh situacij v prisotnosti svojega poročnega načrtovalca brez kakršnih koli pridržkov vidite.

In ugotovitev, da ta oseba ni lahka naloga. Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam bodo olajšali ta postopek:

VIDEO: Pet načinov za znižanje stroškov poroke

1. Združljivost in izkušnje so pomembne

“Želite, da je ona odlična za vašo osebnost in slog, ampak tudi izkušena in dovolj izkušena, da v celoti izvedete vrsto dogodka, ki ga želite, na ravni, ki jo želite,” pravi Lisa Costin iz podjetja za načrtovanje dogodkov, A Charming Fête.

POVEZANE: Kako načrtovati svojo poroko kot Pro

“Kadar je mogoče, priporočamo osebna in osebna začetna posvetovanja. Vaš načrtovalec bi moral prav tako spraševati o številnih vprašanjih in pokazati navdušenje nad svojim slogom in idejami. Če ne, se morda ne bo dobro prilegala. boste v naslednjih nekaj mesecih ali letu intenzivno sodelovali, načrtovali boste enega najboljših dni svojega življenja!

Ali vam je všeč dolgotrajen sestanek z njo in odprtost izražati vaše skrbi – ne glede na to, kako osebno, pa tudi vaše želje in potrebe? Vaš načrtovalec bi moral biti vaš zagovornik skozi celoten proces, ona mora razumeti vašo vizijo in prednostne naloge in sodelovati z vami, da polirate in natančno prilagodite vizijo, nudite strokovno svetovanje, kadar je to potrebno, in izvedite poročni dan, ki presega vaša pričakovanja. “

Poroka Planner - Decor - Embed
ena ljubezenska fotografija / www.onelove-photo.com

Če želite zožiti seznam potencialnih načrtovalcev, preglejte njihove spletne portfelje, preberite mnenja drugih pari (spletna mesta, kot sta The Knot in WeddingWire so odlični viri) in zaprosite za reference.

“Vprašajte jih, s katerimi prodajalci delajo,” pravi Victoria Holland Victoria Ann Events. “Izkušeni načrtovalec vam bo lahko dal seznam prodajalcev, s katerimi delajo, brez težav”.

In še en dragoceni nasvet od Nizozemske: “Ne grem s najcenejšo možnostjo. Kot z vsemi v življenju dobiš tisto, za kar plačaš.”

POVEZANE: 13 načinov, kako bi vaš poročni sprejem postal edinstven

Poroka Planner - Desserts - Embed
ena ljubezenska fotografija / www.onelove-photo.com

3. Postavite vprašanja

Ne glede na to, ali se odločite za razgovore s poročevalcem po telefonu ali osebno, je za to potrebno pravo vprašanje.

“Predlagam vam, da sestavljate seznam petih vprašanj, ki so za vas najpomembnejši, da boste lahko ocenili, ali je ta načrtovalec najbolj primeren.” pravi Lorrie Betsill Nielson iz predstavljenih Havajev. 

“Postavite vprašanja, kot so: Kakšne vrste storitev načrtovanja ponujate ?, Kakšna je povprečna cenovna paleta porokov, ki jih načrtujete ?, Kakšna bo celotna časovna shema načrtovanja z vami kot mojim načrtovalcem ?, Kaj boste potrebovali od mene da zagotovimo, da učinkovito komuniciramo o svoji viziji in področjih, ki so pomembna zame, in se pogovorite o njihovih splošnih pristojbinah. “

Poroka Planner - Bouquet - Embed
ena ljubezenska fotografija / www.onelove-photo.com

4. Zgodaj pogovarjaj

Da bi se v prihodnosti prihranili nekaj večjih razočaranj in finančnih težav, se morate prepričati, A) plačilo vašega načrtovalca v okviru vašega proračuna in B) da jim dajete dovolj denarja, da opravljajo svoje delo pravilno in da vaša sanjska poroka ustvari resničnost.

“Dober načrtovalec lahko dela z vsemi proračuni, da bi vizije prinesel življenje, če pa je vse, kar je v portfelju vašega načrtovalca, izven vašega proračuna, bo težko priskrbeti enake rezultate kot fotografije, ki jih dvakrat tapnete” pravi Jennifer Stiebel iz SoCo Events. “Pogovorite se odkrito s svojim proračunom in prosite, da si ogledate delo, ki so ga opravili v istem igrišču, da se prepričate, da ne boste razočarani nad proizvodom ali šokirani s stroški po cesti.”

POVEZANE: Ugani, koliko stanejo tvoje najljubše filmske poroke

Poroka Planner - Setting - Embed
Z Love & Embers / www.withloveandembers.com

5. Razumeti, kakšne so njihove storitve

“Poroka načrtovalec je vse o logistiki,” pravi Brit Bertino. “Zagotavljajo in niso omejeni na naslednje storitve: izbira spletnih strani, napotitev prodajalcev, pomoč pri pogajanjih o pogodbah na dan načrtovanja storitev.”

Ob tem se morate zavedati, da obstajajo tudi druge vrste vlog, povezanih s poroko, kot so poročni svetovalci, poročni koordinatorji, poročni stilisti in oblikovalci ter poročni producenti ter razumevanje njihovega opisa in storitev pri delu. V nasprotnem primeru boste morda končali z nekom, ki je odličen pri pogodbah o pogajanjih, vendar njihova sposobnost oblikovanja lepe poroke ni tako dobra.