Spremenila sem svojo babico v poročno obleko, ki jo nosim pri moji poroki

Moji stari starši, Florence in John Samson, se je poročil na Kreti v Nebraski 17. avgusta 1946. Ko sem bil mlado dekle, sem vedel, da želim nekega dne vključiti lepo poročno obleko moje babice v svojo lastno poroko. Malo sem vedel, da je 70 let kasneje, ko je moj mož, Kevin in jaz vezal vozel, imela priložnost nositi isti oblek, ki jo je nosila po hodniku.

Kevin in jaz smo se odločili, da bosta imeli dve slovesnosti za našo poroko: katoliško cerkveno slovesnost za našo bližnjo družino in večjo zunanjo vrtno svečo za prijatelje in razširjeno družino. Vedel sem, da je intimna katoliška slovesnost popoln čas, da nosim poročno obleko moje babice. Za našo večjo slovesnost naslednji dan sem nosil obleko iz modrega moda Monique Lhuillier. Všeč mi je bilo, da na veliki slovesnosti nisem potreboval majhnega elementa obleke moje babice – lahko bi mu dal svoj trenutek.

VIDEO: Kako prihraniti denar na medenih tednih

 

Ko sem potegnil obleko iz torbe, sem bil prijetno presenečen, da ni potreboval veliko čiščenja ali vzdrževanja. Moja babica se je zelo skrbela za to, zato je moja edina zaskrbljenost v tem trenutku bila, kako posodobiti obleko, da bi se počutila bolj aktualna, hkrati pa ohranjala srce in dušo nepoškodovane.

Na priporočilo nekaj prijateljev sem našel Delilah pri Le Petit Atelier v Beverly Hills-u, da bi se lahko lotili izziva. Ne samo, da je mojster na tem, kar počne, ljubila je, da sem nosila obleko moje babice in resnično dala svoje srce v projekt. Čeprav sem ji zaupal, ne morem reči, da se nisem srečal, ko je šla na ščetko!

POVEZANE: Za novo zbirko ljubezni in limonov “je popolnoma sanjska

Moja babica je oblikovala obleko leta 1946 z uporabo belega drsnikovega satenskega materiala. Oblikovana je bila s čistim neto jermenom in čipkami, posuta z majhnimi prozornimi stekleni kroglicami. Dolgo nameščen prsni koš je imel kleščasto pihanje na liniji kolka, poudarjen s satenskim vrvjo okoli pasu. Rokavke so bile dolge in prišle do točke čez roke, s čudovitim gumbi, ki so se spravili v notranjost.

Spremenjen Grandmother Gown - Hanger - Embed
Lacie Hansen

Prvi red poslovanja v procesu preoblikovanja je bil premikati zadrgo s strani oblačila na hrbet. Kako je moja babica prišla v to obleko, nikoli ne bom vedel! Prav tako smo se odločili, da obleko vzamemo z ramena in odstranimo mrežo okoli vratu, pri tem pa držimo čipke in.

POVEZANE: Hannah Bronfman’s Pre-Wedding Food Diary

Spremenjen Grandmother Gown - Bodice - Embed
Lacie Hansen

Najtežji del preobleke obleke je bil dodati več čipke in biserov, tako da se je nadaljevalo vse do zadnje zadrgo. Ker je bilo materialov starih 70 let, ni bilo mogoče najti natančnega ujemanja. Moja šoferka je šla v modno okrožje v centru Los Angelesa, iščejo odlične tkanine, da bi izgledal dizajn kohezivnega.

Spremenjen Grandmother Gown - Back - Embed
Lacie Hansen

Nato smo se odločili, da bomo v rokavke in palice prevzeli obliko. Dali smo tudi krilo oblačila z visokim spodnjim robom, zaradi česar je višje na sprednji strani, tako da bi moje Stuart Weitzman Nudistične pete mogle videti skozi.

Spremenjen Grandmother Gown - Bottom - Embed
Lacie Hansen

Na koncu je prišlo točno, kako sem si mislil. Ob 70-letnici po njenem poročnem dnevu imam priložnost, da oblečem svojo babico, nekaj, kar nikoli ne bom pozabil in vedno cenil. Če imate priložnost, da dodate osebni dotik na svoj poročni dan, pravim to storiti!