To je, kaj bi morala biti idealna zimska poročna obleka, glede na oblikovalce

Pridobivanje v zimskem času bi lahko bilo čarobno doživetje – snežna barva je za očarljivo ozadje. Toda tudi očitno je padec temperature veliko, in to morate upoštevati, ko iščete poročno obleko. Iskanje čudovite obleke, ki bo nosila na vaš najbolj poseben dan, ko bo ta dan zamrznjen, ne pomeni, da morate ogroziti slog nad toploto. Da, morda boste morali ostati oddaljeni od tistih brezveznih številk, vendar obstaja še tona drugih modelov, ki jih je treba upoštevati.

Pogovarjali smo se z več oblikovalci poročnih oblek z dovolj izkušnjami v industriji, da bi vedeli, kaj naredi lepo in funkcionalna zimska obleka.

POVEZANE: 16 elegantnih plaščev, da vas obdržijo na zimski poroki

1. Silhouette

Pariski oblikovalec Rime Arodaky ve ali nekaj o francoskem napornem slogu – daje prednost sodobnim silhuetom s čistimi črtami in vse je navdihnilo njeno življenje v City of Light. “Osebno obožujem dolge rokave, čiste moške hlače z visokim izrezom in čudovito hrbet s čipkami ali vezmi, da ustvarite presenečenje,” je povedala V stilu. “Minimalna oblika – brez perja ali krzna – moderno.”

Zima Wedding Dress - 2
Greg Finck

Kraljica vintage bridal stil, Claire Pettibone, se strinjajo-rokavih morajo biti v zimski poročni obleki. Če niste navdušeni nad padajočimi hrbtami, predlaga, da se odločite za občutljivo vezenje, ki bi “dala namig tvoje lepote”.

Pettibone je tudi kategorična – pojdite na dramo. “Zima je odlična sezona za izjavo za obleke. Celotna krila ali silna morska deklica, dramatične dolge vlake, elegantne rokave in podrobnosti.”

POVEZANE: To je, kako bodo poročne obleke videti drugače v letu 2017

Zima Wedding Dress - 1
Dan O’Day

2. Tkanine

Pri ustvarjanju kolekcije poročne obleke v hladnem vremenu, oblikovalec Alon Livné vedno upošteva, da bi lahko nevesta imela slovesnost ali pozirala za fotografije zunaj in bo zato potrebovala toplejšo obleko.

“Poskušam vključiti bogatejše tkanine in polnejša krila, ki se držijo v vročini, in ohraniti nevesto udobno skozi njen poseben dan,” je dejal. “Svila in saten so ponavadi najbogatejše in najtežje tkanine, medtem ko se še vedno pojavljajo luksuzno in poroko primerno.”

Zima Wedding Dress - 7
JP Yim / Getty

Za tiste, ki že imajo svoje oči na lažjih in tanjših tkaninah, predlaga, da dodate satensko podlogo, da boste toplo.

Za sodobno nevesto Arodaky raje krep in til. “To je brezčasno in elegantno. Raje bi uporabil vezeni til, saj je zelo grafičen.”

POVEZANE: Pogoji, ki jih morate vedeti, preden greste v nakupovanje poroka

Zima Wedding Dress - 3
Greg Finck

3. Podrobnosti

In ker je tudi zimska počitnica, je to pravi čas za malo iskric, po Pettibonu. “Občutljiva kristalna perlica, drobne sekreje ali semenski biseri ponujajo prefinjeno nagnjenje k sezoni,” je dejala..

“To je čas za vključitev srebra ali zlata kot naglas v vaši obleki in skupni temi po porokah. Igrajte s prirezanimi teksturami ali kovinskimi nitmi. Krepko vzorec izgleda tako lepo v snegu ali pa je postavljen proti utripajočim žarnicam in svečam.”

Zima Wedding Dress - 6
JP Yim / Getty

4. Dolžina

Medtem ko je nadgradnja nad tlemi verjetno brez rokavov, ko so temperature nizke, obstajajo dobre novice za neveste, ki jim je všeč njihova kratka stran. “Oblačila bi morala izgledati kot majhen volneni strukturiran plašč z zelo visokimi čevlji ali s tanjšimi vezenimi hlačami”, je predlagal Arodaky. 

In Livné je na kratki zimski poročni obleki? “Če se nevesta odloči iti v to smer, priporočam, da jo nosite s čiste hlačke in velikim toprom, da se ogrejte.”

Nazadnje, samo zapomni si, da izgleda so pomembno, vendar zadnja stvar, ki jo želite ostati po poroki, je resna mraz.