Tukaj je vse, kar morate vedeti o oblikovanju vašega obroča

Medtem ko nihče ne more zanikati, da je vlečenje dobrega staromodnega predloga za presenečenje romantično, s tem, da bi vaš partner lahko sovražil, bi to lahko uničilo celotno izkušnjo. Navsezadnje, če bodo do konca svojega življenja morali nositi to žico, jih želite res ljubezen, kajne? Če pustite vašemu znatnemu drugemu oblikovanju svoj angažacijski obroč, boste zagotovili A) svojo srečo in B) je vaš denar dobro porabljen. Torej, to je v bistvu win-win.

Na Circo, vodilnega mednarodnega kupca nakita, dragih kamnov in ročnih ur, smo dosegli prednosti, da bi osvetlili, kako izgleda proces načrtovanja in kako najbolje izkoristiti.

POVEZANE: Royal Rocks: obroči princeske neveste

1. Pripravite realen proračun

“Pomembno je razumeti, kaj želite porabiti, preden začnete. Ta proračun bo pomagal zmanjšati velikost in kakovost diamanta, ki ga izberete,” pravi Jennifer Pearson, podpredsednica marketinga v Circi.

Torej, preden se dogovorite za sestanek z draguljarjem, se s svojim partnerjem sedite in pogovorite s številko.

“Cena nastavitve lahko znaša od 1.000 do 10.000 ameriških dolarjev in več, odvisno od zasnove, kovine in če obstajajo diamanti ali dragi kamni, ki poudarjajo srednji kamen”, dodaja Pearson.

2. Poskusite končane obroče

Tako kot iskanje poročne obleke je lahko ogromno zaradi številnih možnosti na trgu, je enako z engagement obroči. Obstaja veliko lepih obročev tam zunaj, vendar morate najti tistega, ki izgleda dobro ti. Torej, preden začnete načrtovati svoje, Pearson predlaga, da poskusite na različne vrste obročev, da vidite, kaj izgleda najbolj laskavo na vaši roki.

“Zelo težko je razlagati, kako bo izgledal obroč iz ohlapnega kamna, ki se balansira v grebenu med prsti,” pravi. “Razslojen kamen bo videti tudi veliko manjši od končnega obroča.”

POVEZANE: Alternativni obroči za hladne neveste

3. Izberite nastavitev

Nekaj ​​pomembnih stvari, ki jih je treba upoštevati pri izbiri nastavitve, so cena in dizajn. Prvi bo določil, koliko ste porabili za kamen, in ta je ključnega pomena, ker boste kasneje gledali poročne trakove, ki bi jih nosili z vašim zaročnim prstanom.

“Klasična postavitev pasijonske palice je lahko najbolj stroškovno učinkovita in bo kupcu omogočila nakup večjega kamna,” pravi Pearson.

“Če izberete dolg marquise ali smaragdno rez, je težko najti poročno skupino, ki se bo popolnoma pomešala z veznim obročem.”

4. Izberite rahlo kamen

“Imejte v mislih, da je vsak kamen drugačen. Ugledno ocenjevalno poročilo z Gemološkega inštituta Amerike (GIA) je fantastično referenčno orodje pri izbiranju kamna”, predlaga Pearson. Po skrbnem pregledu pod mikroskopom ocenjuje vsak kamen, ker nekateri vključki niso vidni golim očesom. Toda ne dovolite, da bi bila vključitev sklenjena za vas. Nekatere od njih, dodaja Pearson, lahko skrijejo nastavitve ali klešče.

POVEZANE: In najbolj priljubljen obročni prstan na internetu je…

Drugi pomembni dejavniki pri izbiri kamna so rez, barva in jasnost.

“Če se diamant ne razreže sorazmerno, boste opazili razliko v briljantnosti in količini svetlobe, ki je odbita od kamna. Poročilo o oceni GIA bo ocenilo poliranje in simetrijo.” Zelo dobro “do” odličnega “je najboljša,” pravi.

GIA-jeva barvna lestvica je tisto, kar uporabljajo strokovnjaki v industriji. Začne se s črko D, kar pomeni “brezbarvno” in se s prisotnostjo barve poveča z črko Z, kar pomeni rumeno ali rjavo, glede na spletno stran GIA.

“Barva in jasnost sta pomembna, vendar vam ni treba porabiti najvišjega dolarja za barvo D […] diamanta, da bi bil srečen. Nikdar ne želim nikogar odvračati od nakupovanja najboljših, vendar večina kupcev išče velikost in kakovost , v tem vrstnem redu, “dodaja Pearson.