Kako preživeti počitnice, ko so vaši sorodniki tlačni navijači

Kaj smo se naučili od naših najljubših epizod praznikov? S-t se spusti na zahvalni dan.

Če se znaš plesati s surovo puranje na tvoji glavi ali pa je v neizvedeni igri Slapsgiving stave, se čustva izlivajo visoko. Ampak, če si kot jaz, čustveno politično Pogovori na večerji so nova stvar.

Pred volitvami v letu 2016 je bilo več: “Ste še vedno samski?” “Moral bi dati [vstaviti ime prijatelja iz otroštva], to je lep fant” in “Ali kuhate dovolj? Jejte več [vstavite recept]. “Generično invazivna vprašanja in zahteve postanejo sitne, vendar ni ničesar, kar bi spodbudilo družinski spopad v razmerjih National Lampoon, kot je neizogibna omemba Donalda Trumpa.

Nisem dovolj naiven, da mislim, da je bila moja družina na politični strani na isti strani, preden se je Trump preselil v D.C. Toda to posebno predsedstvo je imelo način, da povečuje razlike in, še bolj, zmanjšuje mejo med političnimi in osebnimi. Prikaz podpore mlademu in kolku Obami, ko sem bil na kolidžu, se je morda srečal z očmi, vendar moja odločitev, da se pridružim ženskemu marcu in ne “Pussy Hat”, je skoraj 70-letnemu očetu okužila še en srčni napad. 

Na obeh straneh prehoda “ljudje občutijo občutek strahu in izdaje, ki temelji na delih svoje identitete, ki so bodisi vrednoteni bodisi nespoštljivi,” je dejala psihologinja Jessica Koblenz, PsyD, ko sem prišla do boljšega razumevanja, zakaj 2017 politika je bolj raznolika kot kdaj koli prej. Misli, da je to zaradi premika v politični zavesti – tisto, kar je nekoč bilo brezosebno in oddaljeno, je postalo osebno in polarizirano, saj so “temeljni vidiki identitete ljudi zdaj del politične krajine”. Po besedah ​​Koblenza je za vzorec »Biti ženska, ki je transgender, biti gej, prihaja z občutkom izolacije in strahu zaradi marginalizacije teh skupin«. To onemogoča, da bi ljudje ločili osebnost in občutljivost, kako je nekdo glasoval.  

Morda niste videli svojega dolgo izgubljenega strica, ponosnega prebivalca ene od rdečih držav v državi, od pred novembrom 2016 ali pa ste nagnjeni naravnost v središče in vaš bratranec je še vedno težak občutek Berna. Pred vašim zadnjim srečanjem se je morda počutilo lažje postaviti ob strani razlike in se osredotočiti na vaše osebne povezave. Toda zdaj se Washingtonske boje odvijajo na najbolj intimnih bojiščih – od identitete do rase do načina življenja – in občutek, da so osebno mnogi.

Moje pošte v glasovanju ni prišlo z nalepko “sem glasoval” letos … Ampak jaz nekako mislim, da ta deluje bolje @yeswayrose @ hillaryclinton #stywoman #imwithher #rockthevote

Objava, ki jo je delil Shalayne Pulia (@spulia)

POVEZANE: Cvrkutati zaposleni izbrisali račun Donalda Trumpa na njihovem zadnjem dnevu z Podjetje

In to vključuje mene. Pred nekaj leti, če bi se s sogovornikom odzval na etiketo “feministka”, bi se osredotočil na bolj splošno udobno temo. Toda, ko se zavita o spolnih napakah, ki so bile proti nasim predsednikom ali transseksualnim vojakom upravičene, da se obravnavajo kot vsi ostali v svojih enotah, imam težje pustiti, da ne gre, niti ne želim.

V tednih, ki so sledili volitvam, sem videl meglico zmede, jeza in oblike nenavadnega gnusa (in ne na način, ki se je pojavila v gnjavi). Eno najbolj napetih prizorišč je Facebook, kjer sem videl prijatelje in družino, da se spopadajo drug proti drugemu in kje priznam – padla sem v komentar vojno s sorodnikom, ki je zanemaril Trump’s “zgrabi jih, ki jih pička” komentar. Vesel sem, da sem imel pogum za izmenjavo mnenj, vendar sem se ukvarjal z osebo, katere mnenje ne bi mogel veliko spremeniti. Naučil sem, da je nekaj stvari bolj neprijetno, kot pa, da se javni boj z družinskimi člani, ki so postali nesmrtni na vaši Facebook-feed, razen morda enako borijo osebno, v času počitnic, z ujetim občinstvom tete, strici in bratranci.

In vendar, čeprav vem, da se ne strinjam z nekaterimi člani moje družine, jih še vedno spoštujem. Rad jih imam. Pomagali so me oblikovati v žensko, ki sem jo danes, zato ne želim enostavno odpisati svojih stališč, tudi tistih, ki se mi zdijo najbolj škodljivi, kot norost. Plus, ignoriranje druge strani očitno ni delovalo preveč dobro. Mislim, da je to razhajanje v razumevanju, razlika v svetu, v katerem so odraščali. Mislim, da se lahko še vedno učimo drug od drugega, vendar moramo biti sposobni govoriti odkrito in iskreno, ne da bi prikrajšali purane kosti čez počitnice širjenje. Zato se želim truditi, da bi se izognili boju. Namesto tega želim razumeti.

Vem, da se bom verjetno razkrila, ko bodo družinski člani družine T podprli Trump to zahvalni dan, vendar tudi mislim, da obstaja tanka črta, ki stoji med tlemi in povzroča nesporazum. Zato sem vprašal dr. Koblenza za nekaj orodij, ki jih lahko uporabim za zmanjšanje konfliktov tega zahvalništva – ne da bi se počutil, kot da bi se jaz tiho. To dekle ostaja grdo. Toda prazniki so vse o tem, da bi naše razlike odstopili, ali ne?

Ostanite grozni �� #InternationalWomensDay ♦ ️

Objava, ki jo je delil Shalayne Pulia (@spulia)

POROČILO: Barack Obama se prvič vrne k politiki odkar zapusti Belo hišo

Tukaj je načrt:

1. V tej temi ni antagoniziranja ali strahu. Koblenz opozarja, da se obstoječa družinska vprašanja ne zapletejo v nerelevantne teme razprave. “Pogosto se vznemirjamo, ko vidimo način, kako delujejo naša mama, oče, brat itd., Skupaj z vzorcem vedenja, ki se je” vedno “zgodilo,” je dejala. Veš, kako se tvoja mama “vedno” ne strinja z vami ali tvoj oče “vedno” dobi zadnjo besedo. “Namesto tega poskusite vsak dogodek po nominalni vrednosti in ostati v trenutnem trenutku,” je dejal Koblenz. 

To bom imel v mislih, še posebej, če / če razpravljam z nekaterimi mojimi starejšimi sorodniki, ki imajo tisto, kar bom vljudno poklical nazaj mnenja. Moj nagon bi lahko bil, da bi izsiljeval žaljivko (nekaj, kot bi rekel Blair Waldorf če Opravljivka preživela v sezoni 11). Ampak komentarji pametnih rit ne delujejo. V tem trenutku se počutijo dobro; ne morete spremeniti mnenja nekoga, če jih postavite v obrambo, ker ni prostora za konstruktivno razpravo.

2. Ne Kako sem spoznal tvojo mamo Slagsgiving praznovanja ukoreninjena v neobičajnih tleh. Ne zavlačujem se na dan Turčije, razen če je nogomet v roki. Razprava? Seveda. Toda polnopravni boj ne pomaga ničesar, kar bi lahko podaljšal moj vzrok. Poskušal bom pustiti, da se moja jeza zaradi politike razširi na drugo ozemlje (kot je, hm, premagati nekoga, ki je preveč težko na nogometnem polju, ali “slučajno” mnenje se mi zdi žaljivo). Koblenz predlaga tudi spremljanje vnosa alkohola, da bi se izognili poslabšanju napetih situacij. “Pogosto družine lahko uporabljajo alkohol, da bi poskušale zanikati globlje konflikte, ki obstajajo,” je dejala. Če se počutite, kot da se stvari segrejejo preveč, ne dosežite trdega jabolčnika ali vroče čokolade, da bi ga prečkali. 

3. Brez govora brez poslušanja. Najpomembneje je: SEZNAM. Lahka je kričati v praznino, toda slabe ženske in moški dejansko naredijo razliko? Poslušajo tudi. Uglasite se na pogledih ljudi, ki so drugačni od vas, tako da lahko razumete svoje položaje, preden si delite svoje. Koblenz je predlagal nekaj vprašanj, ki vam bodo pomagali videti stvari z druge strani, kot so: “Kaj jih zdaj še posebej poudarjajo? Kakšna so čustva, ki jih preživljajo? Kakšne občutke imajo?” Ni vedno težko slišati nekoga, ko misliš, da je tako narobe, vendar je to vredno. In to vam pomaga bolje razumeti svoj položaj. 

Boljša stvars Pam Adlon je napisal esej V stilunovembra o pomenu zdrave razprave. Govorila je o “resnično poslušanju, ne samo da čaka na nehote, da se nehajo ustaviti pred premikanjem, da bi govorili.” To čutim. Napisala je tudi o pogovoru o politiki z njenim bratom, ki ima zelo različne poglede. Nenehno se ne strinjajo, vendar se poslušajo druga drugi in dejansko učijo več o svojih lastnih prepričanjih, da rastejo kot ljudje.

4. Vzemite odmor ali spremenite predmet. “Kako je nova punca, cuz?” “Ali me lahko naučiš kuhati tako, oče?” “Kako je bil vaš potovanje na Florido, dolgo izgubljeni stric?” Ne boste spremenili vsakogar. In zagotovo ne boste spremenili vsakogar na mestu. Lahko rečete svoj del, toda ko se stvari začnejo stopnjevati, je morda čas, da se odpravite ali vsaj dihate. To ni enako kot priznanje poraz; to je strateška poteza. Spoznajte svoje sorodnike, ko ne govorijo o politiki. Vprašaj o svojem življenju. Pojdi v trgovino za več brusnične omake. Nekaj, kar si rekel, potopi za njih. 

To je cilj tega praznika: Poslušajte, malo govorite o politiki in držite tla, pri tem pa se izogibajte razkrivanju. Oh, in jedo puranje, si nabodal nekaj bučnega pita in morda ugotovil, kje je stric Long-Lost od leta 2016.