4 nasveti in recept, da naredite James Beard Award-Worthy krilo zrezek doma

Nekaj ​​obrokov se je po dolgem dnevu pojavilo kot sočno zrezek. Čeprav tam ni restavracije, ki jim služijo, nič ne okusi bolje kot ponev, ki je svež iz žara z lastnega dvorišča.

Zahvaljujoč finalistom za nagrado James Beard in solastnikom Portland, OX Restaurant OX, Greg Denton in Gabrielle Quiñónez Denton, lahko doma zvijete kot doma. Preprosto sledite njihovim nasvetom in receptu za popolno zrezek – enega najbolj priljubljenih gostujočih založb v navdihu z argentinskimi navdihi – iz njihove pravkar izdane kuverte, Okoli ognja ($ 21, amazon.com).

Nasvet št. 1: Ne sedite in počakajte, da meso doseže sobno temperaturo. Avtorji pravijo, da je zrezek naravnost iz hladilnika prenesel na žar.

Nasvet št. 2: Časi kuhanja kot smernice. Denton in Denton pišejo, da bodo debelejše dele zrezka trajale dlje, ko bodo kuhali kot drugi, zato ustrezno prilagodite čas namestitve in žar.

Nasvet št. 3: Postrezite zrezek nekje med srednje redko in srednjo. Ker to je kjer boste dosegli popolno nežnost, pravijo.

Nasvet. Št. 4: Zrez žlica vedno narezajte proti zrnju. Za to posebno rezano mišično vlakno teče čez širino zrezka in je enostavno slediti.

Nič za to, kajne? Preizkusite svoje spretnosti z receptom spodaj.

POVEZANE: Najlažji recept za piščančje piščance je le 5 minut prep

Žarek z žafranjem na žaru z marinado

Služi 4

Sestavine

Za Marinado čebule
1/2 srednje rumene čebule, grobo sesekljane
1 majhna česna žlica, olupljen
1/4 skodelice in 1 žlico ekstra deviškega oljčnega olja
2 žlici vode

POVEZANE: 7 marinade, ki bodo popolnoma spremenile vašo poletno kuharico

Za Skirt Steak
2 lbs krilo zrezek, srebrna koža trimmed proč
1 tsp kosher sol
1/4 čajna žlička sveže mletega črnega popra
Prekajena morska sol za dodelavo
Chimichurri za služenje (neobvezno)

POVEZANE: Naši priljubljeni recepti za grill

Navodila

Za Marinada čebule
1. Združite čebulo, česen, 1/4 skodelice olja in vodo v mešalniku; mešanica, dokler gladka.
2. Steklico obrnite v veliko plastično vrečo, ki jo je mogoče ponovno zložiti, ali posodo za pečenje in vlivajte v mešanico čebule, obojestransko obložite. Dobro pokrij ali zavijte meso, tako da vonj čebule ne prežema hladilnika; ohladi vsaj 4 ure in do 24 ur.

POVEZANI: Preizkušen urejevalnik: vaš pametni telefon v šef kuhinje s pomočjo iDevice žarnega termometra

Za Steak
1. Pripravite žar na srednje veliko toploto.
2. Odstranite zrezek iz marinade in sezono obeh straneh z kosher sol in poper. Meso prenesite na žar in pustite kuhati, dokler ena stran ni dobro zrezana, 3 minute. Obrnite in kuhajte še dve minuti, redke do srednje redke. Na tej točki odstranite zrezek iz žara in pustite, da počiva 2 minuti, da bi prenajočo toploto omogočila bolj enakomernost. Nazadnje vrnite zrezek na žar in kuhajte še eno minuto na stran (to zagotavlja, da bo ta tanek rez zrezek vroči); dodajte še eno minuto kuhanja na drugi strani za srednje dojenost. Odstranite zrezek iz krila z žara in počakajte 1 do 2 minut pred rezanjem in rezanjem.
3. Vsaka zrezka zrežite na tri dele. Vsak kos zavrtite na zrno pod kotom 45 stopinj. Rezine na 1/4-palčni kosi na rahlo pristranskost proti žitu. Približno 5 kosov na rezan kos, približno 15 rezin skupaj. Meso prenesite na ogreto ploščo. Okrasite preostalo 1 žlico olja in dimljeno morsko sol in služite s chimichurri.