Kiernan Shipka’s Favorite Pizza Topping ni kaj si pričakoval

Videti kot Kiernan Shipka je zrela čez njene leti, ne bi smelo biti presenetljivo, da je njena pizza preliv izbirnih skewe bolj prefinjene od feferoni. Na nedavnem potovanju z L.A. Jezen moški igralka ustavil se je žarišče Venice Beach Gjelina in zasukal posnetek slastne piškote cveta squash, ki je vpisal pic “Lepo, precej dobro.”

Lepo, precej dobro.

Fotografija, ki jo je objavil Kiernan Shipka (@kiernanshipka)

Resnično z Gjelininim zelenjavnim jedilnim jedem, je ta podpisna jed z vrvicami češnjevega paradižnika, burrata, parmezanskega sira in, nenazadnje, cvetov squash, ki v primeru, da niste seznanjeni, so užitno cvetje z okus, ki spominja na squash in bučke. Pripravili smo recept za legendarno testo pizze Gjeline, spodaj, iz samozaposlene kuharske knjige restavracije Gjelina ($ 21, amazon.com), tako da lahko ponovite »gram« ali dodate svoje najljubše prelive.

Torta Gjelina

Makes tri 6 ½-oz

Sestavine

1 skodelica in 2 žlici topla voda

1 žlico svežega kvasa ($ 8, kingarthurflour.com)

1½ skodelice 00 moka (8 $ / 2.2 lbs; amazon.com)

1½ skodelice krušne moke, plus več za prašenje (4 $, amazon.com)

3 žličke fine čolne morske soli

2 žlički ekstra deviškega oljčnega olja, plus več za čopič

Semolina moka za prašenje ($ 4, jet.com)

Večnamenska moko za prašenje

POVEZANE: Lea Michele je obseden s to Veggie pico in imamo enostaven recept

Navodila

Za testo

1. V majhni skledi združite vodo in kvas, zmešajte, dokler kvas se ne raztopi.

2. V skledo mešalnika stojala, opremljenega s pritrdilnim kavljem za testo, združite 00 moko in krušno moko. Dodamo raztopljen kvas na moko in zmešamo pri srednji hitrosti, dokler testo ne pride, približno 3 minute. Povlecite čisto kuhinjsko brisačo čez testo in počakajte 15 minut. Dodajte sol in mešajte pri srednji visoki hitrosti 5 do 7 minut, dokler ni gladka in zelo elastična.

3. Z olivno olje prevlečite veliko steklo ali kovinsko skledo. Testo prepognite v tretje kot velikansko pismo in ga dajte v posodo, večkrat obračajte, da ga prevlečete z oljem. Pokrij skledo s plastično folijo in pustite, da se testo dvigne pri temperaturi v topli sobi, dokler se ne poveča za 50 do 75 odstotkov, približno 3 ure. Pustite testo navzdol, zložite v tretjine in ga zavrtite za 90 stopinj, nato znova privijte v tretjine. Posodo pokrijte s plastično folijo in hladilnikom 1 do 2 ½ dni. Če testo raste večje kot skledo, jo potegnite navzdol in se vrnite v hladilnik.

4. Testo razdelite na tri 6 ½ oz. Kosov. Na delovno površino prašite malo krušne moke, na delovno površino postavite testo in ga z rahlim pritiskom na dlan zataknite v krožno gibanje, tako da oblikujete bal (testo žogo). Če se testo drsi okoli, je na delovni površini preveč moke. Po potrebi obrišite nekaj. Potrebujete nekaj trenja med delovno površino in testom, vendar ne toliko, da testo naredi nered. Ko se testo zbere v tesno kroglo in se zunanja plast testa povleče čez površino, preverite dno testa, da vidite, ali je šiv zapečatil. Če je odprtina na dnu, morate tesno zviti testo ali pa se zlahka raztrgati, ko se raztezate. Ponovite s preostalimi kosi testa.

5. Prenesite kroglice za testo na ploščo za pekač, brušena z malo oljčnega olja, pri čemer pustite dovolj prostora med kroglicami, tako da imajo prostor za dvig in širitev. (Oblika bule spodbuja enakomeren, okrogel in bolj navpični vzpon, v nasprotju z lahkoto, bolj nepravilno obliko.) Krtače obrišite z malo oljčnega olja, ohlapno pokrijemo s plastičnim ovojem in pustite, da se vzpenja pri sobni temperaturi, dokler se ne podvoji v velikosti, od 1 do 3 ure.

6. V majhni posodi kombiniramo 2 do 3 žlici mastne moke in enako količino večnamenske moke ter nato premešamo mešana moko na delovno površino. V srednjo skodelico dodajte še 2 do 3 tbsp univerzalne moke. V skledo svezotne moke položite eno kroglice testa in obrnite na plašč z moko z vseh strani, nežno ravnajte s testom, da ne izsušite zraka ali ga zamenjajte.

7. Na delovno površino postavite krompirjevo žlico na vrh gošče. S prsti izpustite zrak iz testa in pritisnite prste v sredino in se razširite navzven, da oblikujete maso v majhno ploščo. Še naprej pritiskajte prste in dlani na sredino, vendar ohranite zračen rob okoli oboda. Še naprej raztezajte testo na delovno površino z roko tako, da raztegnete prste, kolikor je mogoče, ko obračate testo.

Ali pa uporabite to tehniko z dvema rokama: z dlanmi roke obrnjenim navzdol, si z rokami obrišite pod testo, dvignite in uporabite hrbet obeh rok, da nežno povlečete testo, medtem ko ga še vedno obračate. Testo je treba zlahka raztegniti, počivati ​​na hrbtu zapestij in podlakti, zato ga ne potegnite preveč. Če je super-elastična, potem testo verjetno ni dovolj dokazano. Če je testo zelo mehko in zlahka solze, je preveč previdno. Izginili ste testo, ko je premer 10 do 12 cm in dovolj tanek, da lahko skozi čas preberete časopis. To traja nekaj prakse, zato bodite potrpežljivi, vendar v nobenem primeru ne bi smeli uporabljati valjčke.

POVEZANE: kako narediti klasično pizzo Margherita doma z uporabo kultnega priljubljenega recepta

Za pico

1. Postavite kamen iz pizze na sredino vašega pečice in segrejte pečico na 500˚F 1 uro.

2. Rahlo pražite lupino pizze ali rimsko folijo za pečenje z zdrobno moko. Raztresene prelive razgalite čez testo, skoraj pokrijte celotno podlago, nato pa potisnite testo na pizza v pečici in pečemo, tako da se lahko spušča in dvigne 4 do 5 minut. Ko se rob obleče z blazinico piščalko, se obrne na 180 stopinj, da se enakomerno rjavi. Pripravljen je, ko je platina globoko zlato rjava in se začenja karakterizirati, dno pice pa je sveže, od 6 do 8 minut skupaj.

3. Uporabite lupino ali brezalkoholno pecivo, prenesite pico na rezalno ploščo ali pecilni list z robom. Rezine in služijo vroče.