Ti si želel ljubiti Mario Batali’s New Twist na Classic Chicken Cacciatore

Videti je kot kuhar Mario Batali dobro poznano v kulinaričnem besednjaku v Rimu (njegova restavracija N.Y.C. restavracija Lupa je specializirana za mestno kuhinjo), ni presenetljivo, da je njegova jed, ki je izbira, precej težavna za izgovor. Medtem ko se jezik ne razreže jezika tako enostavno kot pica ali testenine (čeprav Batali uživa v dobrem cacio e pepe), je njegova najljubša rimska krožnik nekoliko manj znana, vendar enako slastna-italijanska klasika: piščančji cacciatore.

Za nepredvidenega, cacciatore (izrazit ulov-chee-ah-tor-ay) se nanaša na način “kuhanja v stilu lovca”, v katerem se meso, zelenjava (v tem primeru), zelišča in zelišča počasi simmer v enem samem loncu (Michele Varian na sliki zgoraj je odlična velikost, $ 162, michelevarian.com). Batalijev recept ostaja pri severni italijanski tradiciji uporabe belega vina, vendar dodaja marinarno omako, kajti, zakaj ne? Beri naprej za popolno razčlenitev. Buon appetito!

Piščančji Cacciatore

Makes 4 obroke

Aktivni čas 1 uro

Skupni čas 3 ure

Sestavine

1 3-lb celih piščancev
3 česna čreda, mleto
1 1/2 tsp košer sol
1 tsp Črni poper
1 tsp mleti sveži rožmarin (od približno 2 sprigov)
1/2 skodelica plus 3-4 tbsp ekstra deviško oljčno olje, razdeljeno
1 lb portobello gobe, steblo odstranjene, razrezane na 1-palčne koščke
4 oz panceta, razrezane na 1-palčne kocke
5 zelenih stebel, razrezane na 1-palčne koščke
2 velika rumena čebula, približno narezana
2 skodelice marinara omake
1 skodelico suho belo vino
1 skodelica piščanca
1/2 tsp kristalni sladkor
1/4 tsp zdrobljena rdeča paprika
Sesekljan ploščat peteršilj, za okras

POVEZANE: Samo Perfect Roast Chicken Zahteva 5 minut Prep

Navodila

1. Z ostrimi noži ali perutninskimi škarjami ločite piščanca na 8 kosov: 2 prsi, 2 krila, 2 stegna in 2 krače. Pat piščančji kosi suhi.

2. V majhni skledi združite česen, sol, črni poper, rožmarin in 3 žlice olja; Mešamo, da naredimo pasto (dodamo še 1 žlico olja, če je mešanica preveč suha); enakomerno peljemo čez kose piščanca. Pokrijte in ohladite 2 uri.

3. Preostali olje segrejte v nizozemski peči na visoki temperaturi, dokler ne kadite. Delo v serijah, kuhajte kosi piščanca v eni plasti, obrnete na rjavo vse strani, približno 12 minut. Prenesite piščanca na ploščo, ki je obložena s papirnatimi brisačami.

4. V lonec dodajte gobe, panceto, zeleno in čebulo. Kuhajte, občasno premešajte, dokler čebula ni zlate rjave barve in panceta se postavi približno 8 minut. Odcedite olje iz lonca.

5. Dodajte marinarno omako in vino; Mešajte, da sprostite porjavljene bitove iz dna posode. Dodajte stalež, sladkor in zdrobljeno rdečo papriko; prinesite na vrenje. Vrnite piščančje kose v lonec, zmanjšajte toploto do srednje temperature, pokrijte in kuhajte 20 minut. Potem odkrite lonec, zmanjšajte toploto na srednje in kuhajte 15-20 minut več. Potresemo in peteršilj ter služimo.

POVEZANE: Creamiest Cacio e Pepe Ever, ki ga je odobril Mario Batali

Za več jeseni rimske počitniške podobne recepte, vzemite septembra izdajo V stilu, na voljo na spletnih straneh in za digitalni prenos petek, 12. avgusta.