Ti Super-Cute Savory Veggie Tartlets so zajamčene, da Wow vaši gostje

Ko razmišljate o “tartletsu”, kaj je prvi recept, ki vas spominja? Morda nekaj sadnega, kot prenosna, sladka jagodasta pita ali morda dekadentno zdravljenje, kot majhne, ​​luskaste skodelice čokoladnega pene in stepene smetane?

Medtem ko se sladkorna polnila lahko zdijo očitna tekma za maslene tartlete, je Claus Meyer priznani danski kuhar, gastronomski podjetnik in soustanovitelj kopenhagenskega Noma– v svoji na novo izdani kuharski knjigi poskrbi za okusno slastno izročitev Nordijska kuhinja: eno leto družine Kuhanje ($ 19; amazon.com).

The Nordic Kitchen cookbook
Anders Schonnemann

“V petdesetih letih prejšnjega stoletja se je izraz” tartleti “nanašal le na sladke jedi in šele v naslednjem stoletju so bili uvedeni kulinarični recepti,” piše. “Tartleti so imeli svoj vrhunec v 20. stoletju, ko so bili vročeni med predjed in glavni tečaj na velikih večerih buržoazije, vendar so kmalu postali priljubljeni del menijev v prazničnih priložnostih na vseh ravneh družbe. «

Če nimate časa za izdelavo kruštadnih ali lupinastih lupin s pravilno pecivo na osnovi masla, kuhar priporoča uporabo opečenega kruha. Svoje poletne veggije lahko dobro izkoristite – in vse svoje goste na večerji – uporabite recept spodaj.

POVEZANE: Tukaj je sladek in preprost Peach Cobbler recept za praznovanje sezone

Tartleti z poletnimi zelenjavami v brezamski omaki

Makes 12 tartletov

Sestavine

1 1/2 žlica masla
2 1/2 tbsp vsestranske moke
2 skodelice toplega piščanca
1 organski jajčni rumenjak
3 tbsp težka whipping smetano
Morske soli in sveže poper poper
Drobno nariban zek in sok 1 organska limona
4 beli špargljev
4 zeleni šparglji
1/2 letnega zelja
1 lb 2 oz grah v pod (prinaša približno 2/3 do 1 skodelice, ko podded) 
1/2 peščice sladkega cicely ali červila, sveže raztrgane
12 lupin tartletov

Za Tartletove lupine
2 do 3 žlici standardnega kanolskega olja 
10/5-tonsko pecivo (odmrznjeno, če je zamrznjeno)
Večnamenska moko, za prašenje 

POVEZANE: Oglejte si, kako ustvariti piškotke Eleni za krvavce za vaš četrti julij Bash

Navodila

1. Da bi lupine tartletov: Potrebovali boste 24 tartletov ali kalupov, vsak približno 4 do 4 1/2 palcev v premeru. Olje 12 na notranji strani in 12 na zunanji strani temeljito z oljnim oljem.

2. Trobilno slaščico natočite na tanki površini. Izrežite 12 krogov premera od 4 1/2 do 5 1/2 palcev in jih uporabite za postavitev notranjih oljnatih posod. Prepričajte se, da je pecivo pritrjeno čvrsto, brez zračnih mehurčkov, ki jih ujamejo pod testo, nato pa postavite zunanje naoljene posode na vrvice peciva, da se testo pritrdi na spodnje posode. Naj jih počiva v hladilniku 20 do 25 minut.

3. Pečete lupine v lupini izperite v predhodno segreto pečico pri 400 ° F za 12 do 14 minut. Pustite, da se rahlo ohladijo v posodah, preden jih rahlo zavrtite.

4. Za polnjenje: Talite maslo v ponvi in ​​dodajte moko z mešanjem, da naredite gladko roux. Dodajte toplo piščančje zaloge in močno mešajte, dokler gre za vrenje, da preprečite nastajanje kepic. Pustite kuhati 7 do 8 minut.

5. Mešajte jajčni rumenjak in smetano skupaj, nato pa žvečite v omako in simulirajte še 2 do 3 minute. Prelijte omako skozi sito in sezono po okusu s soljo, poprom in limonino lupino in sokom. Omaka mora biti lahka, smetana in žametna.

6. Odlepite beli špargljev in prekinite lesene steblo, vendar preprosto sperite zelene v hladni vodi, preden zlomite stebla. Rezine špargljev in zelje rezino, lupino graha in dodajte vso zelenjavo v omako. Kuhajte 1 do 2 minut, odstranite z vročine in mešajte sveže raztrgano sladko cicely ali lupino v zelenjavni zelenjavi.

7. Sestavite tartlete: Topite lupine tartleta v predhodno segreti peči pri 400 ° F 2 minuti, nato jih napolnite z zamrznjeno zelenjavo. Postrezite tartlete kot predjed ali lahka glavna pot, odvisno od števila večerjev.

Nasvet: Tartletne lupine lahko izdelamo tudi z “dolgočim pecivom”, ki je gnetljivo pecivo, ki je bilo gneteno, tako da so bile odstranjene maslene plasti, ponavadi zrezani orezki, ki so ostali pri rezanju testa. Peciva, izdelana s “dolgočim pecivom”, bodo ohranila svojo obliko nekoliko boljša, vendar niso čista in čvrsta.

Nordijska kuhinja by Claus Meyer, Mitchell Beazley 2016, foto Anders Schonnemann