To traja samo 30 minut, da bi Mario Batali Rigatoni Cacio e Pepe

Če tega poletja niste mogli rezervirati italijanskega bega, upoštevajte N.Y.C. superčilo Mario Batali’s cacio e pepe svojo enosmerno vozovnico v večno mesto. Medtem ko ikonična testenina tradicionalno zahteva špagete, Batali, ki služi rimsko kuhinjo v restavraciji Greenwich Village, Lupa, se namesto tega odloča za rigato. 

“Lokalna kuhinja v Rimu je globoko zakoreninjena v zgodovini, vendar se kuhanje vedno razvija zahvaljujoč stotinam različnih receptov, ki se razlikujejo od kuharja do kuharja in vplivov sosednjih regij”, pravi Batali. V stilu. Plus, rezanci so kot nalašč za namakanje debele, kremaste omake. S posodo (ali štirimi) poskrbite v 30 minutah ali manj z spodnjim receptom. 

Rigatoni Cacio e Pepe

Makes 4 obroke

Aktivni čas 10 minut

Skupni čas 20 minut

Sestavine

1 žlica kosher sol
1 kg nekuhane rigatoni testenine
1 tbsp Črni poper
8 oz nariban Cacio de Roma sir, približno 2 skodelice (10 $ / 8 oz; rakuten.com)
1/2 skodelice ekstra deviškega oljčnega olja

POVEZANE: Creamiest Cacio e Pepe Ever, ki ga je odobril Mario Batali

Navodila

1. V vodo in soljo dodajte 3 kilte do vrenja v velikem skladišču nad srednjo visoko toploto. Dodaj rigatoni; zavrite do al dente, približno 11 minut.

2. Med testeninami kuhate, združite poper in 1 3/4 skodelice sira v veliko skledo. Dodajte 3/4 skodelice vrele vode testenine; močno premešajte, dokler zmes ne tvori testenin, približno 30 sekund.

3. Ko so testenine pripravljene, odcedite, odtrgajte odvečno tekočino in nemudoma prenesite v skledo z mešanico sira. Dodajte olje; hitro zavijete, da popolnoma testirate testenine.

4. Testo razdelite med 4 plošče; okrasite s preostalim sirom.

POVEZANE: #InspiredByInStyle: Oglejte si, kako čitalec tedna Joanie Edwards okrasi rojstno torto

Za več pasti receptov, pobrati septembra izdajo V stilu, na voljo na spletnih straneh in za digitalni prenos petek, 12. avgusta.